Husk dit lederskab – især når du har travlt med at lede!

Vi ser dagligt, hvordan Corona presser mange ledere i restauranter, hoteller, barer, caféer og andre i branchen. Fra dag til dag er der noget nyt, man skal tage stilling til.

Derfor kan det være svært at bevare overblikket. Men netop når man er presset, er det ekstra vigtigt at fastholde lederskabet i sin virksomhed:

  • Ledelse er dét, du gør som leder. Når du træffer beslutninger, kommunikerer og i det hele taget sørger for, at din virksomhed leverer gode kundeoplevelser i det daglige.

  • Lederskab er de processer, som foregår i virksomheden, når du ikke er der. Det vil sige kultur, aftaler, arbejdsgange, medarbejdernes beslutnings-kompetencer o.s.v. Alt det, der skal virke, når medarbejderne selv skal sørge for at gøre kunderne glade og tilfredse. 

Alle virksomheder har brug for, at begge dele fungerer. Så vær opmærksom på, at du som leder også sætter tid af til at til at vedligeholde og styrke lederskabet i din virksomhed. Selv om du nok har rigeligt travlt med at holde sammen på tingene. 

Især hvis din virksomhed har udskiftet personale eller på anden måde er blevet ændret i løbet af denne forbandede Corona tid, som forhåbentlig snart er ovre. 

Her er nogle ideer til, hvad andre i branchen gør:

  • Husk at afsætte tid i arbejdstiden til at du kan sidde for dig selv og se det hele lidt for oven

  • ”Hvem fungerer, hvad fungerer, hvad skal vi rette, hvad skal vi gøre mere af?”

  • Hold jeres møder brifinger 1 til 1 i stedet for i plenum, hvor alle er til stede 

  • Vær præcis med den psykologiske kontrakt du indgår med dine medarbejdere – hvad forventer I af hinanden? Hvem gør hvad? Hvad har medarbejderne mandat til? Hvordan kan de agere, når det uventede sker?

  • Stil flere spørgsmål, end du giver svar (meningen er jo, at folk skal vænne sig til at kunne træffe beslutninger)

  • Hvad vil du have gjort hvis jeg ikke var her?

  • Hvem kan du få til at hjælpe dig?

  • Hvad skal til for at … ?

  • Vis tillid til at du har ansat de rigtige medarbejdere og uddeleger efter den enkeltes kompetencer

Heldigvis er vores branche beriget med handlekraftige ledere, som ikke stikker op for bollemælk. Så jeg er sikker på, at vi alle sammen kommer stærkt igen, når gæsterne igen har lyst og tillid til at besøge os i fuldt omfang. Jeg glæder mig i hver fald til, at vi igen kan slå dørene op på vid gab. 

Previous
Previous

“Kloge pauser” giver dig tid til træning

Next
Next

Fatale Forandringer: topaktuel bog i Corona tider