(Conference) Revenue Management – se potentialet

Hvordan sætter vi prisen for de forskellige segmenter, og tjener vi overhovedet mest eller nok på vores yndlingskunder?

Jeg er selv meget inspireret af endnu et hold af energiske og dygtige branchefolk, der med deres eksamen i denne uge, har skabt resultater for dem selv, deres virksomhed og de andre deltagere.

Når man står der, opdager man endnu engang, at der er mange relevante indsatsområder at kaste sig over i branchen – med det formål at tjene flere penge på dét, man gør i hverdagen.

Hvis jeg skulle vælges “dagens” indsatsråde, ville jeg arbejde med gæstesegmenter.

Hvem er (eller skal være) hotellets “yndlingsgæsten”, og hvilke andre relevante segmenter skal vi fylde huset med, så kapaciteten udnyttes bedst muligt?

Det der bl.a. kendetegner yndlingsgæsten er:

  • Forstår vores hensigter

  • Efterspørger de ydelser hvor vi er stærkest

  • Får højt udbytte af produktet

  • Har positiv indstilling fra start

Når yndlingsgæsten fylder hotellet eller konferencestedet “godt op” - samtidig betaler “prisen” for varen, og efter afrejse giver en høj loyalitetsscore, så hænger indtjeningsgrundlaget alt andet lige meget bedre sammen.

Hvis der sælges til segmenter, der passer dårligt til vores virksomhed, vil loyalitetsscoren ofte være dårlig, og det får en betydning for vores prissætning overfor “yndlingsgæsten”.

Så ikke nok med, at hotellet tjener mindst på de sidst prioriterede segmenter og ofte dyre salgskanaler, så skaber de også dårligere økonomi på hele basisforretningen.

Så kom bare i gang med at finde ud af hvilke typer af gæster der passer godt til jer – og hvorfor de gør det, for dermed afdækker I også de gæster, der ikke passer til jer og måske skader jeres brand og dermed jeres økonomi mere, end de gavner.

Previous
Previous

Gæstens følelser kan påvirkes med servicedesign

Next
Next

Oplevelsesledelse