Forpagtning

adult-cheerful-collaborate-573565.jpg
 
 

Gode råd ved forpagtning

Hos Asnæs&Vangstrup har vi et mangeårigt kendskab til juridiske og økonomiske forhold, der knytter sig restaurantdrift. Vores speciale er indgåelse af gode levedygtige forpagtningsaftaler, der giver succes for såvel bortforpagter som forpagter. En kompetence som vi har opbygget gennem mere end 20 års nært samarbejde med branchen og kommuner i hele landet.

Hvad er vigtigt

Det man skal være opmærksom på i forbindelse med bortforpagtning af lokaler til restaurant, cafe og lignende er:

  • Konceptet – økologi, åbningstider, brugerinddragelse m.v.

  • Økonomi – forpagtningsafgiftens størrelse, vedligehold, investeringer i inventar m.v.

  • Samarbejde – personprofilen, kompetencerne, samarbejdsformen m.v.

Anbefalinger

En klarlæggelse af de økonomiske forventninger til forpagtningsafgiften, hvor branchens generelle anbefalinger er, at forpagter kan betale mellem 6 og 10 pct. af omsætningen excl. moms, afhængig af koncept, åbningstider, vilkår i aftalen mv. Jo flere bindinger der er til fx åbningstider, priser mv. jo lavere afgift, hvor selve beliggenheden desuden har en afgørende indflydelse. 6 pct. betales de steder, hvor der skal holdes åbent på flere tidspunkter med direkte underskudsgivende aktivitet og fx med krav til koncept og indretning, der belaster forpagters økonomi. 10 pct. kan derimod betales de steder, hvor beliggenheden er god med en rimelig konstant efterspørgsel, og hvor der er få eller ingen tidspunkter med direkte underskudsgivende aktivitet.


Fabelagtige forpagtninger

Her kan du se et udvalg af de dejlige steder vi har kendskab til ønsker at bortforpagte.

  • Restaurant Jonstrup

  • Ny cafe i Viften - Rødovre

Hvis der ikke er nogle lagt op – så kontakt os på info@asnaes-vangstrup.dk og hør om vi har kendskab til noget der kunne interessere dig.


Overvejer du at være forpagter

Som forpagter i drift oplever du måske at stå alene med mange udfordringer, både i forhold til dit koncept, økonomi og aftalegrundlag. Du er altid velkommen til at kontakte os, og bruge os som sparringspartner ’vedr. stort og småt’.